Ben Alma

AS Estetik, 1998 yılından bugüne vermiş olduğu güçlü ekip, uzman kadro, modern mimari, ileri tıbbi donanım, ve en son teknoloji ile 4 farklı lokasyonda 31 farklı hizmetimizle estetik alanında güzellik merkezi ve poliklinik hizmetleri sunmaktadır.

Ben Nedir?

Derinin rengini veren melanin maddesini yapan hücrelerin ciltte ortaya çıkmasıyla oluşan deri lezyonları ben olarak adlandırılır. Doğumsal olabildiği gibi, genetik yapıya bağlı olarak ultraviyole ışınlarının etkisi ile de oluşurlar. Açık kahve, siyah, koyu kahve, kırmızı, renksiz hatta bazen mavi renkte bile olabilirler.

Hangi Benleri Aldırmak Gerekir?

Öncelikle bilinmesi gereken husus yüz ve vücutta yer alan benlerin mutlaka bir hekim tarafından kontrol edilmesi gerektiğidir. Her ne kadar iyi huylu lezyonlar olsa da benler zamanla değişim sürecine girebilir ve kanser hücresine dönüşebilir. Kanserde erken teşhis büyük önem taşır. Bu nedenle vücudunda ben bulunan kişilerin mutlaka düzenli olarak benlerin kontrol edilmesini sağlaması gerekir. Bunun dışında benlerde bazen patolojik inceleme ihtiyacı doğabilir. İşte bu durumda benlerin alınması gerekir. Bu değişimleri şu şekilde sıralayabiliriz,  

  • Asimetrik görünüm
  • Kenarlarda düzensizlik
  • Sıra dışı bir renkte olması
  • Üzerinde kabuklanma oluşması
  • Kanama olması
  • Kaşıntı olması
  • Etrafında kızarık
  • Üzerinde kıllanma olması

Şayet yüz ya da vücuttaki benlerde bu değişimlerden herhangi biri oluşursa derhal benin alınması ve patolojik incelemeye gönderilmesi gerekir.

Hangi benler tehlikelidir?

Bir benin kansere dönme ihtimalinden söz ederken aşağıdaki kriterlerin bizim için önemli belirtiler olduğunu belirtmek isterim.

-Açık tenli, renkli gözlü kimselerde oluşan benler
-Mevcut bir benin renginde, boyutlarında, sınırlarında değişiklik olması, kanama yapması
-6mm den büyük sınırları düzensiz, kahverengi-siyah benler
-Kahverengi-siyah bir benin renginde açılma olması
-Sık sık sürtünme, traş gibi etmenlerle travmaya maruz kalan benler
-Mavi – siyah – koyu kahverengi renkli benler
-Ailede cilt kanseri (melanom) hikayesi olması

İyileşme Süreci…

Ben aldırma işlemi cerrahi bir işlem olmakla birlikte ameliyat gerektirmez. Fakat nevüs dokusunun vücuttan çıkarılması için çok küçük bir kesi uygulanması gerekir. Kişinin işlem esnasında acı ya da ağrı hissetmesi mümkün olmaz. Çünkü müdahale öncesinde işlem yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanır. Ardından neşter ile kesi yapılarak ben çıkarılır. Genellikle işlem sonrasında dikiş atılması gerekmez. Ancak bazı hastalarda ben geniş bir alanı kapladığından nevüs dokusunun çıkarılmasının ardından dikiş uygulamasına da ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda pansuman yapılması da gerekecektir. İşlem tamamlandığında hasta hemen günlük yaşantısını sürdürebilir ve işe gidebilir. Ben aldırma işlemi klinik istirahat gerektirmez.

Estetik amaçlı olarak ben tedavisi ( ben aldırma ) yapılır mı?

Kansere dönme tehlikesi olmayan ancak sadece görünüm olarak problem oluşturan benlerde söz konusudur. Pek tabiî ki bu benlerde estetik amaçlı olarak lokal anestezi ile alınabilir. Bu alınma işleminden sonra neredeyse hiç iz kalmaz. Ancak işlemin konunun uzmanı bir Plastik Cerrah tarafından gerçekleştirilmesi ve işlem sonrası önerilere uyulması şarttır.

Zararlı zararsız ben teşhisi nasıl konulur?

Gözle ya da dermatoskopla muayene edilir. Benin çıkartılmasına ya da biyopsi alınıp alınmaması kararı verilir. Benin alınması  risk olsa da benin erken dönemde çıkartılması hastalığın tedavisinde önemli bir adımdır.

Instagram

@aspoliklinigi

@aspoliklinigi
Teklif İste

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.