Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır?

AS Estetik, 1998 yılından bugüne vermiş olduğu güçlü ekip, uzman kadro, modern mimari, ileri tıbbi donanım, ve en son teknoloji ile 4 farklı lokasyonda 31 farklı hizmetimizle estetik alanında güzellik merkezi ve poliklinik hizmetleri sunmaktadır.

Blog

Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır?

Lazer epilasyon; son yıllarda kadınların en sık başvurduğu kıl ve tüyleri vücuttan uzaklaştırma yöntemlerinden bir tanesidir. Teknolojinin gelişmesi neticesinde insan hayatında önemli bir konu elde eden lazer epilasyon sık kullanıldığı kadar bilinmeyeni oldukça fazla olan bir uyguamadır. Bu anlamda lazer uygulaması yaptıran insanların dahi bu uygulama konusunda sorduğu en sık soru lazer epilasyon kalıcı mıdır, sorusudur. Bu soruya şu şekilde cevap vermek mümkündür.

Lazer epilasyon kıl ve tüylerden kurtulmak isteyen kadınlar için oldukça kalıcı ve başarılı bir yöntemdir. Bu yöntem yaklaşık 6-8 seans süren ve seans aralıkları 6 hafta olan bir süreci kapsar. Bu süreçte %80 ila %90 oranında başarı elde edilirken çok küçük oranda kıl ve tüy vücudunuzda kalır. Ancak bu başarının elde edilmesinde bazı noktalara özellikle dikkat edilmesi gerekir. Bu anlamda lazer epilasyonun kalıcılığını etkileyen hususları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Lazer uygulaması öncesinde kıllarınızı cımbız veya ağda gibi yöntemlerle almanız doğru değildir.
  • Lazer uygulamasında başarıyı gerçek anlamda görmeniz uygulamayı takip eden 6 ay içinde mümkündür. 
  • Hormonal değişikliklerin vücut kıllarınızı etkileyebileceğini bilerek hamilelik gibi değişkenliklere dikkat etmeniz gerekir.
  • Vücutta ortaya çıkan değişikliklerin meydana getirdiği kıl ve tüyler ilk lazer uygulamasını takip eden 1 veya 2 yıl içinde tekrarlanmalıdır. 
  • Son olarak lazer epilasyonda başarılı bir sonuç için vücut yapısının oturmuş olması ve ergenlik döneminin atlatılmış olması gerekir. Bu anlamda kadınlar için 18 yaş ve erkekler için 20 yaş lazer epilasyon için asgari yaş sınırı olarak kabul edilir. Bu yaşa gelmemiş bireylere uygulanan lazer epilasyonda kalıcı sonuçlar elde edilmeyebilmektedir.

Lazer Epilasyonda Başarı için Bilinmesi Gerekenler

Lazer epilasyon uzman doktorlar tarafından uygulanması gereken oldukça hassas bir uygulamadır. Bu uygulamanın yanlış kişilerce yapılması sağlığınızı riske atabileceği gibi kalıcı hasarın oluşmasına da ön ayak olabilir. Bu anlamda kişilerin lazer uygulamasına başvurmadan önce bilmesi gereken konular şunlardır;

  • Göz ve çevresi gibi oldukça hassas bölgelere lazer epilasyon uygulaması yapılması mümkün değildir. 
  • Lazer epilasyon acısız olarak lanse edilse de bazı hassas bölgelerde ağrı hissetmeniz oldukça doğal bir durumdur.
  • Tek seanslık lazer uygulaması ile kıl ve tüylerden kurtulmanız mümkün değildir. Bu nedenle sabır göstererek süreci takip etmeniz gerekir.
  • Bu uygulama açık ten rengine sahip bireylerde daha başarılı olur. Bu nedenle vücudunuz bronzsa uygulamayı bir süre ertelemeniz faydalı olacaktır.
  • Dudak altında bulunan kılları yok etmeye yönelik yapılan uygulama kalıcı çözümler sunmaz. 
  • Seans öncesi ağda vb. yöntemlerle kılları almanız lazer epilasyonun başarısızlığına yol açar.
  • Hücre yenilenmesini engelleyen ilaçların kullanımı bırakılmalıdır.
  • Lazer uygulamasında kullanılan cihazın tipine de önem verilmelidir.

Lazer Epilasyon Fiyatları

Lazer epilasyon bireylerin vücudunda bulunan kılların yoğunluğuna göre değişen sayıda seans ile uygulanan bir yöntemdir. Bu anlamda lazer epilasyon konusunda net fiyatlar belirtmek doğru değildir. Lazer uygulamanın ne kadara mal olacağını öğrenmek ve bütçenizi ona göre planlamak istiyorsanız hemen uzman doktorunuz ile iletişime geçerek yardım alabilirsiniz.

 

Instagram

@aspoliklinigi

@aspoliklinigi
Teklif İste

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.